Varsinais-Suomen akseli seisoo Ukrainan kansan rinnalla!

Aamun koittaessa heräsimme maailmaan, jossa Euroopan mantereella raivoaa laajamittaisin sota sitten toisen maailmansodan. Ukraina on pitänyt puolensa liki 8 vuoden ajan ja he eivät taipuneet venäläisen sorron alle. Provosoimatta Venäjän roistovaltio loukkasi röyhkeästi ja häikäilemättömästi Ukrainan koskemattomuutta ja itsemääräämisoikeutta ja toi ennennäkemätöntä kärsimystä kansalle, joka tahtoi itse päättää kohtalostaan.

Varsinais-Suomen akseli tuomitsee Venäjän sotatoimet Ukrainassa, osoittaa solidaarisuutta Ukrainan kansaa kohtaan ja toivottaa sotilaallista menestystä ukrainalaisille kamppailussaan Venäjää vastaan!

Moraalisen kannanoton lisäksi Varsinais-Suomen akseli vaatii Suomen valtiolta, että se lähettää materiaalista apua Ukrainaan, mukaan lukien aseellista materiaalia parhaan kykynsä mukaan. Vaadimme, että Suomi kohottaisi valmiuttaan ja vastaisi venäläiseen aggressioon mm. jäädyttämällä kaikkien venäläisten viisumit ja luopumalla venäläisten kaksoiskansalaisuusmahdollisuudesta. Kansainvälisesti Suomen valtion tulisi ajaa venäläispankkien sulkemista Swift-järjestelmän ulkopuolelle mitä pikimmiten ja kehottamaan YK:ssä Venäjän häpeällistä erottamista jäsenistöstään. Viimeiseksi Venäjän mahdollisen Suomen suvereniteetin loukkaamisen varautumiseksi Suomen on irtauduttava Ottawan sopimuksesta välittömästi ja jälleen miinoitettava Venäjän ja Suomen raja.

Kannustamme niin jäseniämme kuin maamiehiämme taistelemaan Venäjän intressejä vastaan ruohonjuuritasolla ja parantamaan maanpuolustuskykyään parhaansa mukaan: osallistumalla reserviläisliiton toimintaan ja MPK:n koulutuksiin ja pitämällä itsensä hyvässä kunnossa.

Suomen kansa jakaa Ukrainan kansan kamppailun taakan venäläistä aggressiota vastaan, niin historiassa kuin nykypäivänäkin.

Слава Україні!

Eläköön Ukraina!