OPPORTUNISMI

 - HÄVIÄJÄN AATE 

Opportunisti on henkilö, joka tietää mikä on oikein, mutta tietoisesti valitsee toimia omia arvojaan vastaan saavuttakseen omaa henkilökohtaista etua. Todellisuus on usein kuitenkin täysin opportunistien haluaman tuloksen vastainen. Tämän olemme voineet havaita monta kertaa lähihistorian aikana. 


Vuonna 2017 kun Jussi Halla-aho valittiin Perussuomalaisten puheenjohtajaksi, osa puolueesta marssi hyvin näkyvästi ulos. Vaikka joukossa oli useita ihmisiä jotka eivät olleet koskaan aiemmin merkittävissä tehtävissä ollessaan pelänneet mainehaittoja, tehden esimerkiksi Ku Klux Klaniin viittaavia kannanottoja, nyt yhtäkkiä he edustivatkin tolkullista puolta ja tekopyhinä jeesustelivat sosiaalisessa mediassa Perussuomalaisten levittämästä vihasta.  Osa näistä henkilöistä vaihtoivat puoluetta useaan kertaan opportunismin ja vaikutusvallan perässä, mutta aina jäivätkin vain enemmän ja enemmän mitättömille sekä vähäisemmille luottamustehtäville, sekä lopulta hävisivät julkisuudesta lopullisesti.


Myös Uudenmaan akselin perustamisen yhteydessä osa aiemmin samaa mieltä kanssamme olleista valitsi opportunismin tien. Vaikka nämä henkilöt ovat useaan otteeseen näkyvästi irtisanoutuneet akselista ja solvanneet meitä toisen maailmansodan hävinneen osapuolen synonyymeilla, eivät he useimmiten ole itse arvoiltaan kovin liberaaleja. Ja kun he nimenomaan eivät arvoiltaan edusta liberaaleinta laitaa, eivät he ole ikinä päässeet pitkälle valitsemissaan järjestöissä. Siinä missä Uudenmaan akseli on kasvanut kasvamistaan ja menestynyt menestymistään, nämä henkilöt ovat jääneet täysin ilman edes näennäisesti merkittäviä luottamustehtäviä.


Opportunismin sairauden vaikutus näkyy myös laajemmin yhteiskunnassamme. Useat niin kutsutuista oikeistolaisista puolueista ovat hylänneet arvot ja tavoitteet, joita ovat ennen kannattaneet. He ovat antaneet periksi vasemmistolaisille tavoitteille, jotta voisivat esiintyä tolkun ja maltin ääninä. Todellisuudessa tämä tie ei ole pelkästään selkärangaton, mutta myös heille itselleen haitallinen. Tämän tien valinneet ovat jääneet täysin yksin. Ilman palavaa tarkoitusta, joka johdattaa. Mutta myös ilman laitavasemmiston suosiota, joka heille vaikutusvaltaa antaisi.


Tumultus