Iltalehti julkaisi 19.12. uutisen otsikolla "Jopa 13-vuotiaita värvätään äärioikeiston riveihin Suomessa – näin se tapahtuu" (Hertta-Mari Kaukonen). Uutinen mainitsee Uudenmaan akselin heti ingressissä, ja jatkaa selostaen äärioikeistolaisesta toiminnasta liittäen sen mm. terrorismiin ja katutappeluihin. Emme tunnista tällaisesta kuvauksesta itseämme eivätkä kuvatun kaltaiset teot ole arvojemme mukaisia. Kuten jokainen viestintäämme seuraava voi todeta, uutisessa esitetylle vihjaukselle ei tältä osin löydy katetta, vaan kyseessä on halpa ja epärehellinen pelotteluretoriikka. Laittomuudet eivät ole koskaan olleet, eivätkä ole nytkään osa toimintaamme. 


"Koska nuorten aivot kehittyvät vielä, he ovat otollinen kohde manipulaatiolle." Lainaus herättää paljon kysymyksiä; sitä voi sanoa jopa tekopyhäksi. Kukaan ei kasva tyhjiössä, ja on selvää, että kasvava ihminen ammentaa ympärillään olevien ihmisten ajatuksia muodostaessaan omia mielipiteitään. Joku pyrkii aina vaikuttamaan ihmisten ja myös nuorten mielipiteisiin. Pelkästään kuluvana vuonna opetus- ja kulttuuriministeriö tuki julkisista varoista poliittisia nuorisojärjestöjä yli 18 miljoonalla eurolla (OKM 11.2.2021) – päivänpolitiikan ulkopuolella toimivien yhteisöjen tukien kokonaismäärää tietää tuskin kukaan.


Meidän tarkoituksemme ei ole aivopestä nuoria vaan tarjota heille foorumi toteuttaa itseään. Mielestämme kansallismielisyys kuuluu kaikille, myös nuorille, eikä siinä ole mitään äärimmäistä. Jäsenyytemme alaikäraja on 15 vuotta, emme rekrytoi "jopa 13-vuotiaita". Pyrimme esittämään oikeaksi ja hyväksi kokemaamme ajattelua, ja näyttämään että on muitakin vaihtoehtoja kuin ne, joita tarjoavat SETA:n peruskouluvierailut tai Elokapina-opettajat. Ympäristön ollessa tällainen olemassaolomme on vähintäänkin oikeutettua.


Avoimuus on alusta asti ollut keskeinen periaate toiminnassamme. Meillä ei ole tarvetta piilotella sitä, mitä teemme tai keitä olemme. Artikkeli luonnehtii meitä äärioikeistolaisiksi. Keskitymme itsemme henkiseen ja fyysiseen kehittämiseen, Suomen ja sen luonnon arvostamiseen, yhteisön luomiseen ja vaihtoehdon tarjoamiseen. Jos tällainen toiminta on jonkun mielestä äärioikeistolaista, niin sitten olemme ylpeästi äärioikeistolaisia. Me itse pidämme tällaista toimintaa kansallismielisenä, ja soisimme mielellämme kansallismielisyyden olevan keskeinen koko yhteiskuntamme arvo.