Akselin vastaus Venäjän ulkoministeriölle: "Tämä on palavan lipun viesti"

Akselijärjestöt polttivat itsenäisyyspäivänä 6.12. protestiksi Venäjän lipun 612-soihtukulkueen yhteydessä. Tänään on tullut laajaan mediatietouteen protestiviestin saavuttaneen kohteensa, sillä Venäjä on valtiotasolla tulistunut tapahtuneesta ja vaatii päitä pölkylle. 

Nyt, kun olemme onnistuneet kiinnittämään Venäjän valtion huomion, haluamme välittää yksinkertaisen viestimme suoraan Kremliin: Venäjän valtio nykyisyydessään ja kaikkeudessaan tulee kadottaa maailmankartalta niin sen sisällä asustavien kuin myös sen ulkopuolella asuvien kansojen hyvinvoinnin ja tulevaisuuden vuoksi. 

Vuosisatojen ajan, aina synnystään asti on Venäjä sortanut paitsi suomalaisia ja sen sukukansoja, myös muita slaaveja ja jokseenkin kaikkia naapureitaan. Sorto jatkuu tänäkin päivänä niin Venäjän rajojen sisällä kuin naapurivaltioissa, kuten Ukrainassa. Tästä johtuen mukana lipun polttamisessa oli enemmän kuin mieluusti myös Venäjän suomensukuisia kansoja edustava Artur Ankkalainen, joka Putinin vastaisen politiikan vuoksi on tällä hetkellä pakolaisena.

Suurin syy sille "russofobialle" ja "ryssävihalle", josta Venäjä niin mielellään muita kansoja syyttää, on Venäjä itse. Venäjä haluaa edelleen nähdä itsensä suurvaltana, vaikka sen taantuminen ja naurunalaiseksi joutuminen käyvät päivä päivältä ilmeisemmiksi. Poliittinen uhittelu diplomatian varjolla on tyyppiesimerkki siitä institutionaalisesta sorrosta, josta on tullut venäläisyydelle niin tyypillistä.

Venäjä on valtiona kuin alkoholisoitunut perheenjäsen: Kiusallinen, arvaamaton ja ajoittain väkivaltainen. Kaikkein suurimmat kärsijät ovat tietysti lähipiiri, eli Venäjän omat kansalaiset, mutta eivätpä naapuritkaan väkivallalta säästy. Kuinka pitkään kenenkään tulee tällaista käytöstä sietää?

Vuosisatojen jatkuvan sorron ja murhaamisen jälkeen alkaa Venäjän aika olla ohi avaten sen kansoille vapauden oven. Tämä on palavan lipun viesti.